Raul Rusescu este mult supraestimat!

Rusescu este un jucator mediocru si atat

Raul Andrei Rusescu - SteauaRaul Rusescu este noul golgeter al Romaniei si campion al Romaniei cu Steaua. Felicitari!

M-am uitat la multe meciuri ale Stelei si l-am urmarit cu mare interes pe Rusescu pentru ca nu inteleg cum a reusit sa marcheze atatea goluri. De fiecare data am vazut acelasi lucru: un jucator greoi, lent, cu o tehnica mediocra, incapabil sa depaseasca un adversar in duel unu-la-unu. De multe ori mi-a adus aminte de fosta stea a Stelei: Nicolae Dica. Numai ca, din punctul meu de vedere, Dica a fost o clasa peste Rusescu (poate chiar mai este). Dica are toate calitatile lui Rusescu (vezi mai jos) si in plus o tehnica foarte buna, viziunea jocului si un joc de cap foarte bun.

Ei bine, Dica n-a reusit sa joace decat la Steaua. Cu exceptia Stelei, Dica a fost inexistent. Rusescu este sub Dica. Oare unde ar putea sa joace?

Sunt departe, departe de a fi un fan al lui Piturca dar nu pot sa uit raspunsul antrenorului nationalei la intrebarea: “De ce nu l-ati convocat pe Rusescu?”.

Zice Piturca: “… Eu nu stiu ce joaca baiatul asta!”

Si are dreptate! Rusescu nu poate sa joace varf pentru ca e zero la cap si nu-l ajuta fizicul ca sa intre la bataie cu fundasii centrali. Rusescu nu poate sa joace extrema pentru ca are 2 viteze: incet si foarte incet. In perioada in care Steaua era in cautare de solutii pentru pozitia de mijlocas dreapta, a fost incercat si Rusescu. Dezastru. Singurul loc in care Rusescu poate sa existe, este cel de al doilea varf. Numai ca cerintele reale pentru un jucator pe postul asta sunt mult peste ce poate oferi Raul.

Si atunci, cum de a marcat atatea goluri?

Sigur ca Rrraul nu e lipsit total de calitati. In primul rand, pare un baiat destupat la minte ori, chiar daca nu-ti vine sa crezi, putina minte nu strica nici in fotbal! Rusescu face cateva lucruri bine: apare in zona dintre fundasi si mijlocasii centrali si reuseste sa “lege jocul”; suteaza la poarta ori de cate ori are ocazia (ba chiar de mai multe ori decat ar fi cazul!); stie sa speculeze pozitia privilegiata de al doilea varf pentru a apare nemarcat in fata portii. Sunt calitati importante, dar nu e de ajuns pentru a face fata in oricare dintre  campionatele onorabile!

Rusescu este prezentat in acest moment ca fiind cea mai vandabila marfa a Stelei, dupa Chiriches. Daca chiar este asa, Steaua ar trebui sa-l vanda instantaneu. Eu cred ca Rusescu si-a depasit conditia in campionatul care tocmai s-a incheiat.

Gresesc?

UPDATE: 13 iunie 2013

Raul Rusescu a fost achizitionat de Sevilla contra sumei de 2,2 mil. EURO. Contractul este pe 5 sezoane. Eu zic ca Steaua a facut super afacere.

Mult succes! Sa dea Dumnezeu ca Raul sa-mi arate ca am gresit!

2 comentarii

Comentariile sunt închise.